Τεχνολογια

Ήρθαν τα έξυπνα παράθυρα αντί για κουρτίνες

Αν έχετε μια πολύ ωραία θέα από τα παράθυρά σας αλλά δεν σας αρέσουν οι κουρτίνες ή τα στόρια, την λύση έρχεται να δώσει το νέας τεχνολογίας σκίαστρο το οποίο όχι μόνο είναι απόλυτα διακριτικό όταν δεν χρησιμοποιείται αλλά είναι και ελεγχόμενο μέσω του κινητού σας. Την πρωτοποριακή ιδέα είχε η εταιρεία Sonte που εδρεύει στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Ουσιαστικά πρόκειται για μια λεπτή αυτοκόλλητη μεμβράνη η οποία βασίζεται σε μια τεχνολογία που της επιτρέπει, ανάλογα με το ρεύμα που της εφαρμόζεται, να γίνεται διαφανής ή το αντίθετο. Η μεμβράνη μεταβάλλει την κατάστασή της παίρνοντας εντολές από έναν ελεγκτή, ο οποίος παίρνει συνδέεται με το ασύρματο δίκτυό σας και έτσι μπορείτε να ρυθμίσετε την διαφάνεια των παραθύρων σας κατευθείαν από την εφαρμογή του smartphone. Μεγάλο πλεονέκτημα της μεμβράνης είναι το ότι δεν χρειάζεται κάποια μετατροπή στα παράθυρα και μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε γυαλί ανεξαρτήτως μεγέθους.

Το φιλμ τοποθετείται εύκολα σε οποιοδήποτε παράθυρο και αφού τοποθετήσετε τα ειδικά clips και κατεβάσετε τη σχετική εφαρμογή (iOS και Android) μπορείτε πολύ εύκολα σε μερικά δευτερόλεπτα να αυξομειώνετε τη διαφάνειά τους. Επιπλέον σύμφωνα με την εταιρεία το φιλμ παρέχει προστασία από την βλαβερή UV ακτινοβολία του ήλιου ενώ όταν τα παράθυρο είναι τελείως θολό μπορεί να χρησιμεύσει και ως επιφάνεια προβολής για projectors.

Το έξυπνο αυτοκόλλητο φιλμ της SONTE ξεκίνησε απο το social funding network  Kickstarter. Το project έχει συγκέντρωσε 237.291 $ και ξεπέρασε τον αρχικό στόχο των $200.000 που χρειαζόταν να συγκεντρωθούν και είναι στο στάδιο υπολοποίησης.

Δείτε την σχετική παρουσίαση που ακολουθεί σε αγγλική απόδοση:

Πηγές: www.techgear.gr, www.palo.gr