Ανθρωποι

Αστυνομικός βοήθησε απελπισμένη μητέρα που έκλεβε τρόφιμα

Μια άφραγκη μητέρα στο Μαϊάμι απεγνωσμένη για να ταΐσει την πεινασμένη οικογένειά της σχεδόν συνελήφθη, ενώ προσπαθούσε να κλέψει τρόφιμα αξίας 300 €, αλλά η αξιωματικός της αστυνομίας αποφάσισε να της προσφέρει βοήθεια.

Η αξιωματικός Vicki Thomas έφθασε στην τοποθεσία τον περασμένο μήνα  και, όταν η Jessica Robles παραδέχθηκε ότι το φαγητό ήταν για την πεινασμένη οικογένειά της, η κα. Thomas την έστειλε σπίτι της με μια παραπομπή για πλημμέλημα και τρόφιμα αξίας $ 100.

Καθώς η είδηση της πράξης καλοσύνης της αξιωματικού Thomas εξαπλώθηκε, ακόμη περισσότεροι άνθρωποι θέλησαν να προσφέρουν χρήματα , τρόφιμα ,ακόμη και μια θέση εργασίας!

Η βετεράνος κα. Thomas που υπηρετεί 23 χρόνια στο αστυνομικό σώμα είπε:

 «Πήρα την απόφαση να της αγοράσω κάποια τρόφιμα, επειδή η σύλληψή της δεν θα έλυνε  το πρόβλημα με τα πεινασμένα παιδιά της».

Η 12χρονη Anais, κόρη της Robles, περιέγραψε κλαίγοντας την τραγική κατάσταση της οικογένειας:

«Δεν είναι ευχάριστο να βλέπω τον αδελφό μου βρώμικο και πεινασμένοι, να ζητάει φαγητό, και να πρέπει να του πω ότι δεν υπάρχει τίποτα για να φάμε εδώ.»

Η κα Thomas ενημέρωσε την απελπισμένη μητέρα για τα πρατήρια τροφίμων της Εκκλησίας και άλλα μέρη που θα μπορούσε να πάρει τρόφιμα για να θρέψει τα παιδιά της, χωρίς να κλέβει.

«Τα είδα να ανοίγουν τις σακούλες για να δουν τι έχουν μέσα σαν να ήταν Χριστούγεννα. Αυτά τα $ 100 άξιζαν τον κόπο.»

Η κα. Thomas το μόνο που ζήτησε είναι, όταν θα ορθοποδήσει η οικογένεια, να βοηθήσει κι αυτή με τη σειρά της κάποιον άλλον που έχει ανάγκη.

Όμως, η καλή τύχη της οικογένειας Robles δεν τελείωσε εκεί!

Μετά την είδηση ​​της κατάστασής της και την διάδοσης της πράξη της αστυνομικού, άρχισαν να έρχονται περισσότερες προσφορές χρημάτων και τροφίμων.

Η Robles επέστρεψε στο ίδιο κατάστημα , αλλά αυτή τη φορά ήταν με ορισμένα μέλη της κοινότητας που συγκέντρωσαν $ 700 για να τα ξοδέψει στο κατάστημα, ενώ η μητέρα των τεσσάρων παιδιών πήρε σε μετρητά όσα χρήματα περίσσεψαν.

Καθώς η Robles σίγουρα χρειάστηκε τα χρήματα , μπορεί πλέον να βγάζει και δικά της χρήματά από μια νέα θέση εργασίας που της προσφέρθηκε σε ένα τοπικό τηλεφωνικό κέντρο, αφού ο ιδιοκτήτης άκουσε την ιστορία της.

Ο John Challenor της phonedoctor.com κάλεσε τη Robles για να δει το βιογραφικό της και την προσέλαβε ως προσωπικό εξυπηρέτησης πελατών επί τόπου.

«Δεν υπάρχουν λόγια» , είπε με δάκρυα , «πόσο ευγνώμων είμαι που πήρατε το χρόνο σας και βοήθησε κάποιος εκεί έξω . Ειδικά κάποιον σαν και μένα».

Δείτε τις δηλώσεις στο βίντεο που ακολουθεί (σε Αγγλική απόδοση).

Μια ιστορία συγκινητική, αλλά και εκπαιδευτική για εμάς που περιμένουμε τις περισσότερες φορές τα όποια κοινωνικά προβλήματα να λυθούν από θεσμούς και νόμους που εφαρμόζονται άλλες φορές οριζόντια και άλλες τελείως επιλεκτικά. Μία αστυνομικός λοιπόν βάζει πάνω από όλα την κοινωνική ευαισθησία και χρησιμοποιεί την εξουσία της ανθρωπιστικά και παραδειγματικά μέσα στα πλαίσια του νόμου. Ο κόσμος λοιπόν δεν αλλάζει τόσο από τους νόμους και τους θεσμούς, όσο από το πώς αλλάζει η δικιά μας συμπεριφορά προς τον κόσμο.