Ανθρωποι

Ο άνθρωπος-θαύμα που ανάρρωσε από αεροπορικό ατύχημα (video)

Μέχρι τις 10 Μαρτίου του 1981, ο Morris E. Goodman ήταν ένας πλούσιος και επιτυχημένος άνθρωπος, με μια σύζυγο, ένα μεγάλο σπίτι και ένα αεροπλάνο! Όλα αυτά ήταν η αλήθεια της ζωής του… μέχρι εκείνη τη μοιραία μέρα θα μπορούσαμε να πούμε ότι πραγματικά τα είχε όλα.

Ο 36χρονος τότε Morris αποφάσισε να κάνει ένα ταξίδι αναψυχής με το αεροπλάνο του. Το τελικό αποτέλεσμα θα αλλάξει τα πάντα και θα τον οδηγήσει να παλέψει για την ζωή του, ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, αφού το αεροπλάνο συνετρίβει από βλάβη στη μηχανή. Ο Morris χρησιμοποίησε τη δύναμη του μυαλού του για να αναρρώσει πλήρως, το μόνο πράγμα που μπορούσε να κάνει, καθώς δεν μπορούσε να περπατήσει, να μιλήσει, ή ακόμα και να αναπνεύσει μόνος του.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της ανάρρωσης, έγινε δυνατότερος στο μυαλό του και κάθε μέρα που περνούσε, ένας προς ένας οι τραυματισμοί του θεραπεύονταν! Αψηφώντας κάθε ιατρική εξήγηση, αποκατέστησε την υγεία του σε περιοχές του σώματος που θεωρούνταν ότι δεν μπορούσαν να γιατρευτούν με βάση τους τύπους των τραυματισμών που είχε υποστεί.

Το πιο σημαντικό ήταν ότι ο Morris δεν αγωνιζόταν μόνο για τις σωματικές του βλάβες, αλλά αγωνιζόταν παράλληλα εναντίον των ίδιων γιατρών που είχαν σώσει αρχικά τη ζωή του, καθώς συνέχισαν να του λένε ότι η πλήρης αποκατάσταση των τραυματισμών του με αυτόν τον τρόπο ήταν αδύνατη. Δεν το έβαλε, όμως, κάτω. Έχοντας μόνο αποφασιστικότητα και χρόνο στη διάθεσή του, ήταν σίγουρος ότι μπορούσε να πετύχει το στόχο του.

Μέρα με τη μέρα, ο Morris συνεργαζόταν με τον φυσιοθεραπευτή του και πίεζε το σώμα του πέρα από τα όριά του. Πριν το καταλάβει, μέσα σε 8 μήνες και χωρίς ιατρικές παρεμβάσεις, αποκατέστησε πλήρως τη φωνή του, άρχισε σιγά-σιγά να κινείται και να αναπνέει από μόνος του!

Η ευχή του πραγματοποιήθηκε. Την ημέρα των Χριστουγέννων, ο Morris με δική του πρωτοβουλία περπάτησε έξω από το δωμάτιο που νοσηλευόταν, αφήνοντας πίσω ολόκληρο το προσωπικό του νοσοκομείου έκπληκτο να τον παρατηρεί. Κανείς δεν πίστευε ότι θα επιβιώσει από τους τραυματισμούς του, πόσο μάλιστα ότι θα ανακάμψει πλήρως!

Παρόλο που ο τίτλος του άρθρου περιέχει τη λέξη «θαύμα», η αποκατάστασή του φαίνεται ότι τελικά ήταν δυνατή αποκλειστικά μέσω της επιμονής του, της αποφασιστικότητας και του θάρρους του.

Παρακολουθήστε την αναπαράσταση των γεγονότων που βίωσε ο 67χρονος πλέον Morris E. Goodman με δική του αφήγηση και σε αγγλική απόδοση.

Πηγές: karengiardunio.articlealley.com/morris-e-goodman-really-is-the-miracle-man-164239.html