Παραξενα

Ζωή στον Άρη; Φωτογραφίες από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα (video)

Το τελευταίο χρονικό διάστημα όλο και περισσότερα στοιχεία δημοσιεύονται σχετικά με το διαστημικό πρόγραμμα, αλλά και πλούσιο υλικό από τις αποστολές σε άλλους πλανήτες. Βρήκαμε, λοιπόν, υλικό από την τελευταία αποστολή της NASA στον πλανήτη Άρη.

Οι φωτογραφίες που θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί δημοσιεύτηκαν σε σελίδα του πανεπιστημίου της Arizona και είναι αρκετά εντυπωσιακές.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι στις φωτογραφίες διακρίνονται λίμνες, δάση, καθώς και κάποιου είδους σιδηροδρομικές γραμμές. Είναι γνωστό ότι η NASA  στις επίσημες τοποθετήσεις της αρνείται οποιοδήποτε εύρημα ζωής, όμως πολλοί που έχουν εργαστεί σε διάφορα προγράμματα αυτού του οργανισμού και σε επανδρωμένες αποστολές έχουν διαφορετική άποψη.

mars2

Εδώ να σημειώσουμε ότι ενώ αρχικά είχε γίνει παραδεκτή η ύπαρξη νερού μόνο σε μορφή πάγου, αργότερα δόθηκαν στη δημοσιότητα εικόνες που πιθανώς, σύμφωνα πάλι με τη NASA, δείχνουν τρεχούμενο νερό.

Η αλήθεια είναι ότι εμείς σαν απλοί παρατηρητές λίγα μπορούμε να ξέρουμε για το τι πραγματικά συμβαίνει. Είναι ωφέλιμο, λοιπόν, να έχουμε μια ανοικτή οπτική σε αυτά τα θέματα, διότι πολλές φορές έχουν ανατραπεί δεδομένα που θεωρούνταν τεκμηριωμένα.

Προς το παρόν, απολαύστε αυτά τα υπέροχα τοπία και αποφασίστε οι ίδιοι για το τι βλέπετε. Για καλύτερη παρακολούθηση βάλτε το βίντεο στη μέγιστη ποιότητα και σε πλήρη οθόνη.

Βέβαια το πρόγραμμα αποικισμού στον Άρη ξεκινά, και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.