Παραξενα

10 από τα πιο μυστηριώδη γεγονότα στη Γη

Εδώ είναι μερικά από τα πολλά μυστηριώδη φαινόμενα έχουν συμβεί στην ανθρώπινη ιστορία, και δεν έχουν εξηγηθεί μέχρι σήμερα.

10.  Η τοξική γυναίκα, 19 Φεβρουαρίου 1994

Το 1994 στην Καλιφόρνια, μια γυναίκα ονόματι Gloria Ramirez, η οποία υπέφερε από τις επιπτώσεις του προχωρημένου καρκίνου του τραχήλου, μεταφέρεται στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου του Riverside. Ενώ είναι εξαιρετικά συγχυσμένη, αμέσως άρχισε να εξετάζεται από το ιατρικό προσωπικό. Αλλά, όποιος από το προσωπικό τη φρόντιζε, σύντομα αισθανόταν άρρωστος και λιποθυμούσε μετά από επαφή με το αίμα της. Η Gloria πέθανε εκείνη τη μέρα και τίποτα δεν βρέθηκε ποτέ που να εξηγεί τη βίαιη αυτή επιπλοκή.

9.  JapanAirLines – Περιστατικό της πτήσης 1628, 17 Νοεμβρίου 1986

Το αεροσκάφος ήταν καθ’ οδόν από το Παρίσι προς το Τόκιο με φορτίο κρασί Beaujolais. Στις 5:11 μ.μ., πάνω από την ανατολική Αλάσκα, το πλήρωμα αναφέρει την παρουσία ενός τεράστιου αεροσκάφους σχήματος δίσκου, ακολουθούμενο από δύο μικρότερα ιπτάμενα αντικείμενα, τα οποία ρυμουλκούσε για περίπου 50 λεπτά, ενώπιον του έκπληκτου βλέμματος των ελεγκτών στον πύργο του ραντάρ. Παρ’ όλα αυτά, το αεροσκάφος προσγειώθηκε τελικά με ασφάλεια. Όταν ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, K. Terauchi, ρωτήθηκε γι’ αυτό, δήλωσε: «Έπρεπε να ξεφύγουμε από εκείνο το αντικείμενο.»

8. Το βουητό, 11 Αυγούστου 2011

Τα τελευταία 3 χρόνια, πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναφέρουν παράξενους θορύβους. Ένας από τους πιο διάσημους ακούστηκε στο Κίεβο το καλοκαίρι του 2011. Το φαινόμενο αυτό δημιουργεί έναν -χαμηλής συχνότητας- διαρκή και επεμβατικό βουητό, γνωστό σε άλλα μέρη του κόσμου, όπου μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία. Οι άνθρωποι που το ακούν δεν μπορούν να πουν με σιγουριά αν ο ήχος προέρχεται από τα βάθη της Γης ή από τον ουρανό.

7.  Το περιστατικό στην περιοχή Dyatlon Pass της Ρωσίας, 2 Φεβρουαρίου 1959

Τον Ιανουάριο του 1959, ένας εκπαιδευτής σκι, τρεις μηχανικοί και επτά μαθητές ξεκίνησαν μια εξερευνητική αποστολή στα Ουράλια όρη της Ρωσίας. Αλλά δεν ακούστηκαν ξανά νέα για τους έμπειρους και λογικούς πεζοπόρους σκιέρ. Η σκηνή τους ανακαλύφθηκε στις 26 Φεβρουαρίου και φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί άρον-άρον. Τα πτώματα βρέθηκαν σε κοντινά σημεία, όλα υπέστησαν βάρβαρα εσωτερικά τραύματα, ενώ ήταν θαμμένα στο χιόνι. Οι σοβιετικοί ερευνητές προσδιόρισαν μόνο ότι «μια συγκλονιστική άγνωστη δύναμη» είχε προκαλέσει το θάνατό τους. Η πρόσβαση στην περιοχή απαγορεύτηκε για 3 χρόνια μετά το περιστατικό.

6.  Περιστατικό του δορυφόρου Vela, 22 Σεπτεμβρίου 1979

Εντοπισμένη από το δορυφόρο Vela που σχεδιάστηκε για να ανιχνεύει πυρηνικές εκρήξεις, μια διπλή λάμψη φωτός, συχνά αναφέρεται και ως Λάμψη του Νότιου Ατλαντικού, προέκυψε κοντά στο Νησί του Πρίγκιπα Εδουάρδου το 1979. Αυτό το «διπλό φλας» είναι χαρακτηριστικό των πυρηνικών όπλων, αλλά όλες οι έρευνες που διεξήχθησαν δεν μπόρεσαν να βρουν κανένα ίχνος του συμβάντος.

5.  Η μυστηριώδης υπόθεση του GilPerez, 24 Οκτωβρίου 1593

Ο Gil Perez ήταν μέλος της Πολιτοφυλακής των Φιλιππίνων κατά τη διάρκεια του 16ου αιώνα στην πόλη Μανίλα, Φιλιππίνες. Στις 24 Οκτωβρίου του 1593, ενώ εκτελούσε τα καθήκοντα φύλαξης στο παλάτι του κυβερνήτη, ο Perez αποφάσισε να στηριχθεί σε έναν τοίχο και να ξεκουραστεί για μια στιγμή. Αυτό που συνέβη στη συνέχεια είναι πέρα της φαντασίας, καθώς ο Perez βρέθηκε συγχυσμένος, με τη στολή της Πολιτοφυλακής της Μανίλα, στην πλατεία του Δημάρχου της Πόλης του Μεξικού! Περισσότερα, δηλαδή, από 13.500 χιλιόμετρα μακριά από εκεί που βρισκόταν μόλις λίγα λεπτά πριν. Ανίκανος να θυμηθεί πώς έφτασε εκεί, οι αρχές αποφάσισαν να τον απελευθερώσουν. Ο Gil Perez τελικά επέστρεψε στις Φιλιππίνες, όπου συνέχισε ομαλά τη ζωή του μέχρι το θάνατό του.

4.  Ουάου! Σήμα, 15 Αυγούστου 1977

Ενώ εργαζόταν πάνω σε ένα πρόγραμμα SETI (πρόγραμμα για αναζήτηση εξωγήινων πολιτισμών) στο ραδιοτηλεσκόπιο «Big Ear» στην περιοχή Delaware της Αμερικής, ο J.R. Ehman εντόπισε ένα ισχυρό ραδιοφωνικό σήμα που έφερε τα αναμενόμενα χαρακτηριστικά γνωρίσματα μη επίγειας και ηλιακού συστήματος προέλευσης. Το σήμα εντοπίστηκε στον αστερισμό του Τοξότη, κοντά στο ευδιάκριτο αστέρι γνωστό ως Ταού Τοξότη.

3.  Το γεγονός της Tunguska, 30 Ιουνίου 1908

Υπήρχε κάτι στον αέρα καθώς ο ήλιος ανέτειλε εκείνη τη μέρα στη Σιβηρία, κάτι μεγάλο. Στις 7:14 π.μ., μια πάρα πολύ ισχυρή έκρηξη συνέβη περίπου 5-10 χιλιόμετρα από το έδαφος, σαν μια γιγαντιαία, πολλών μεγατόνων βόμβα. Η εναέρια έκρηξη ισοπέδωσε δέντρα σε εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα και το ωστικό κύμα περιέβαλε κυκλικά ολόκληρη τη Γη. Γενικά πιστεύεται ότι όλο αυτό προκλήθηκε από έναν μετεωρίτη, αλλά οι συνθήκες αυτού του γεγονότος δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμα.

2.   Το Μπλουπ, Καλοκαίρι του 1997

Αρκετές φορές τη συγκεκριμένη χρονιά, μια έρευνα υπό την ηγεσία της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ εντόπισε έναν εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας και ισχυρό υποθαλάσσιο ήχο. Λόγω των ομοιοτήτων του με ήχους που κάνουν ορισμένα ζώα, όπως οι φάλαινες, ένας μεγάλος αριθμός των ερευνητών είναι πεπεισμένοι ότι είχε βιολογική προέλευση. Αλλά ο ήχος ήταν τόσο δυνατός, ώστε το πλάτος του ήταν επαρκές για να ακουστεί πάνω από 5.000 χιλιόμετρα μακριά. Αυτό το ζώο θα έπρεπε να είναι περίπου 10 φορές μεγαλύτερο από μια μπλε φάλαινα!

1.  Η μυστηριώδης έκρηξη ακτινοβολίας, Αύγουστος 774 και Καλοκαίρι 775

Κατά τη διάρκεια μιας μελέτης ιαπωνικών κέδρων (δέντρα), τα οποία μπορούν να ζήσουν αρκετές χιλιάδες χρόνια, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η ανάπτυξη του δακτυλιδιού των δέντρων (βρίσκεται στο εσωτερικό των κορμών τους) έδειχνε ίχνη μιας βίαιης έκρηξης ακτινοβολίας, η οποία προκύπτει από μια τεράστια κοσμική εκδήλωση ακτινών. Φαίνεται ότι όλος ο πλανήτης χτυπήθηκε από αυτήν την έντονη έκρηξη ακτινοβολίας υψηλής ενέργειας μόλις πάνω από 1.200 χρόνια πριν. Δεν υπάρχουν πολλά γραπτά αρχεία από αυτές τις «σκοτεινές» εποχές, αλλά το 774 μ.Χ., η αγγλοσαξονική ιστορική καταγραφή αναφέρει ότι «ένας κόκκινος σταυρός εμφανίστηκε στον ουρανό της Βρετανίας». Παρά το γεγονός ότι είχε διατυπωθεί η άποψη πως αυτό μπορεί να είναι απόδειξη μιας μη αναγνωρισμένης σουπερνόβα, οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην είναι σε θέση να προσδιορίσουν τη φύση αυτής της μυστηριώδους ενεργειακής πρόσκρουσης από το διάστημα.