Ανθρωποι

Βρετανός αδυνατεί να αισθανθεί θλίψη μετά από εγκεφαλικό

Γνωρίστε την πραγματική ζωή του κ. Ευτυχισμένου, ο οποίος γελάει καλύτερα αφού ξεπέρασε ένα μεγάλο εγκεφαλικό επεισόδιο που τον άφησε σε θέση να μην μπορεί να αισθάνεται θλίψη!

Ο 68χρονος Malcolm Myatt από το Cannock, Staffordshire, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο το 2004 και πέρασε 19 εβδομάδες στο νοσοκομείο. Έφυγε από κει με ένα μικρό πονοκέφαλο στην αριστερή πλευρά, αλλά ο Malcolm και η σύζυγός του Kath σύντομα παρατήρησαν ότι ήταν απίστευτα αισιόδοξος. Από τότε, λοιπόν, δεν είναι ποτέ άκεφος, ως αποτέλεσμα της ασθένειας που χτύπησε το μετωπιαίο λοβό του εγκεφάλου που ελέγχει τα συναισθήματά του.

Ο συνταξιούχος φορτηγατζής αναφέρει:

Δεν έχω ποτέ κατάθλιψη. Φυσικά θα προτιμούσα να είμαι όλη την ώρα ευτυχισμένος παρά το αντίστροφο. Πρέπει να υπάρχει ένα μέρος του εγκεφάλου που θυμάται τα αστεία. Μου αρέσει να τα αναφέρω. Πάντα είμαι χαρούμενος, αλλά πλέον θέλω και άλλοι άνθρωποι να νιώθουν όπως εγώ. Την ημέρα πριν από το εγκεφαλικό επεισόδιο οδηγούσα πολλές ώρες. Αργότερα, κατέβηκα τα σκαλιά να φτιάξω κάτι για να φάω και όπως ανέβαινα έπαθα το επεισόδιο. Οι γιατροί δεν ήξεραν αν θα βγάλω τη νύκτα… Πλέον λέω «ευχαριστώ» κάθε μέρα που ξυπνάω!

Με τη σειρά της η σύζυγός του δήλωσε:

Είναι αρκετά παιδαριώδης και είναι μεταδοτικό. Όταν ο Malcolm ξεκινά να γελά, τότε όλοι στην αίθουσα ξεσπούν σε γέλια. Επιπλέον, έχει επηρεαστεί η βραχυπρόθεσμη μνήμη του. Μπορεί να θυμηθεί πράγματα που έκανε πριν από 20 χρόνια, αλλά δεν μπορεί να θυμηθεί την τελευταία εβδομάδα. Ο Malcolm λέει ακριβώς αυτό που σκέφτεται, ανεξαρτήτως αν μερικές φορές δεν καταλαβαίνει ότι είναι αγενής. Αν κάποιος έχει έναν άσχημο σκύλο, απλά θα του το πει.  Το χειρότερο είναι όταν πάμε σε μια κηδεία. Εξακολουθεί να χαμογελά και να λέει αστεία, ενώ όλοι είναι τελείως μελαγχολικοί. Οι γιατροί μου είπαν ότι δεν θα έπρεπε να απολογούμαι γι’ αυτόν, αλλά μερικές φορές χρειάζεται να εξηγώ την κατάστασή του…

Πριν την περιπέτειά του ο Malcolm ήταν σε φόρμα και υγιής, ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο μέχρι τα 52 του χρόνια. Ήταν, επίσης, και διαιτητής.

Πηγή: mirror.co.uk