Ο Αμερικάνικος στρατός το 2011 διέγραψε ένα απόσπασμα σχετικό με αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα από ένα εγχειρίδιο προσωπικού του 2008 της Πολεμικής Αεροπορίας, μερικές ημέρες μετά από ερώτηση της Huffington Post (μεγάλης online εφημερίδας) σε αξιωματούχους του Πενταγώνου σχετικά με αυτό.
Πριν τις αναθεωρήσεις, το έγγραφο: Οδηγός Πολεμικής Αεροπορίας 10-206, συμβούλευε τους πιλότους, τους χειριστές ραντάρ και το λοιπό προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας για το τι να κάνουν όταν αντιμετωπίζουν αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα. Στην επόμενη έκδοση του 2011, η αναφορά σε UFO εξαλείφθηκε.
Αυτό που το κάνει τόσο ενδιαφέρον είναι ότι η αμερικανική κυβέρνηση επισήμως σταμάτησε τη διερεύνηση ΑΤΙΑ το 1969 με τη λήξη του Project Blue Book της Πολεμικής Αεροπορίας.
Στην αρχική έκδοση του εγγράφου, δείτε στη σελίδα 37:
Η 22ετής μελέτη, από επικεφαλείς υψηλού επιπέδου στρατιωτικούς αξιωματούχους και ακαδημαϊκούς εμπειρογνώμονες, έκρινε ότι τα ΑΤΙΑ δεν ήταν ούτε εξωγήινοι επισκέπτες, ούτε τεχνολογικά προηγμένα αεροσκάφη, ούτε απειλή για την εθνική ασφάλεια.
Με αυτό, ο στρατός έκλεισε ουσιαστικά το βιβλίο της έρευνας για τους ιπτάμενους δίσκους, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «τίποτα δεν έχει συμβεί που θα υποστηρίξει την επανάληψη της έρευνας για τα UFO από την Πολεμική Αεροπορία.»
«Ο λόγος για τον οποίο ο στρατός ισχυρίζεται ότι δεν διερευνά τα UFOs είναι επειδή δεν θέλει να απαντά σε ανθρώπους σαν εσάς», είπε στην Huffington Post ο Robert Salas, πρώην πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.
«Δεν θέλουν να απαντήσουν σε δημοσιογράφους ή στο κοινό, για το τι στο καλό συμβαίνει, και συμβαίνει και τόσο πολύ καιρό. Απλώς δεν θέλουν να πρέπει να απαντήσουν στο ερώτημα αυτό.»
Ωστόσο, για περισσότερο από 40 χρόνια μετά το κλείσιμο του Project Blue Book, υπήρχαν γραπτές εντολές ακόμα και για το τι πρέπει να κάνει το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας σε περίπτωση που εντοπίσει ένα ιπτάμενο όχημα που δεν μπορεί να αναγνωριστεί.
Ως τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2011, το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, όταν ερχόταν σε επαφή με κάτι που δεν αναγνώριζε έπρεπε να σημειώσει “το ύψος, την κατεύθυνση της πτήσης, την ταχύτητα, την πορεία πτήσης και τους ελιγμούς, πόσο καιρό ήταν το αντικείμενο ορατό και πώς το αντικείμενο εξαφανίστηκε…!”
Οι οπτικοί παρατηρητές είχαν εντολή να αντιμετωπίζουν τα UFO όπως θα έκαναν αν είχαν δει έναν πύραυλο, εχθρικά αεροσκάφη ή άγνωστο υποβρύχιο.
Όλα τα στοιχεία έπρεπε να συγκεντρωθούν σε έκθεση και να δοθούν στη NORAD (North American Aerospace Defense Command), η οποία προστατεύει τον εναέριο χώρο πάνω από τις ΗΠΑ και τον Καναδά.
Στις 2 Σεπτεμβρίου του 2011, η Huffington Post έθεσε ερωτήματα στην Πολεμική Αεροπορία για τις οδηγίες για τα UFO. Ένας εκπρόσωπος είπε ότι θα οργανώσει μια συνέντευξη με έναν αρμόδιο λειτουργό. Αλλά πριν από τη συνέντευξη στις 6 Σεπτεμβρίου, το 111σέλιδο εγχειρίδιο οδηγιών αναθεωρήθηκε και οι οδηγίες UFO διαγράφηκαν, όπως και άλλα τμήματα του εγγράφου, και μειώθηκε σε 40 σελίδες. Air Force 10-206 2011
Για αρκετές εβδομάδες, στρατιωτικοί αξιωματούχοι απέτυχαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με το ότι ξαναγράφτηκε το εγχειρίδιο, το οποίο περιλαμβάνει αλλαγές και σε τομείς που δεν σχετίζονται με τα UFO.
Στις 5 Οκτωβρίου, μετά από αρκετές προσπάθειες, ένας αξιωματούχος της Πολεμικής Αεροπορίας απάντησε μέσω email:
«Όλες οι οδηγίες της Πολεμικής Αεροπορίας αξιολογούνται και αναθεωρούνται περίπου κάθε δύο με τρία χρόνια. Για την αναθεώρηση αυτή, διαγράψαμε μια απλή διαδικασία που δεν αφορά το τμήμα μας.»
«Για οποιοδήποτε άλλο θέμα σχετικά με τις απαιτήσεις για την υποβολή εκθέσεων UFO, θα πρέπει να σας παραπέμψω στη NORAD.»
Σε αντίθεση με την Πολεμική Αεροπορία, οι υπάλληλοι στη NORAD αναγνωρίζουν ότι το να ερευνούν τα UFO είναι μέρος της δουλειάς τους.
Φυσικά, τα περισσότερα ΑΤΙΑ τελικά εξηγούνται ως κάτι πολύ πιο απλό από πράσινα ή γκρι πλάσματα.
«Τα UFO είναι κυριολεκτικά Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενα, όχι εξωγήινοι. Είμαστε υπεύθυνοι να ταυτοποιήσουμε τι αντικείμενο είναι. Γνωρίζουμε ότι είναι αεροσκάφος κάποιου είδους, αλλά δεν ξέρουμε ποιο είναι και πρέπει να πάμε να το αναγνωρίσουμε», δήλωσε ο John Cornelio, επικεφαλής των σχέσεων με τα ΜΜΕ στην έδρα του NORAD στο Κολοράντο.
Αλλά εδώ είναι το μεγάλο ερώτημα: Πραγματικά η Πολεμική Αεροπορία έχει σταματήσει τη διερεύνηση ΑΤΙΑ το 1969, όπως έχουν επανειλημμένα ισχυριστεί σε όλες τις επόμενες δεκαετίες;
«Απολύτως όχι! Συνέχισαν να εξετάζουν περιπτώσεις UFO», δήλωσε ο Salas, συν-συγγραφέας του “Faded Giant”. «Στην πραγματικότητα, υπάρχουν αρχεία της NORAD από εμφανίσεις UFO το 1975 που δεν ήταν συμβατικά αεροσκάφη και τα οποία είδαν πάνω από βάσεις πυραύλων και σε άλλες βάσεις.»
«Έστειλαν αεροσκάφη για να παρακολουθήσουν αυτού του είδους τα UFO, τα οποία σαφώς πετούσαν με ταχύτητες τέτοιες που δεν μπορούσαν να τα ακολουθήσουν, και τα οποία είδαν πολλοί άνθρωποι», είπε ο Salas στη HuffPost.
Ο Salas είναι μόνο ένας από πολλούς πρώην αξιωματικών του στρατού που βγήκαν δημόσια τα τελευταία χρόνια για να αποκαλύψουν τη συμμετοχή τους με μια ποικιλία από περιστατικά με UFO, τα οποία σημειώθηκαν σε αρκετές τοποθεσίες στις ΗΠΑ με πυρηνικά όπλα, θεάσεις που κρατήθηκαν μυστικές για δεκαετίες.
«Μάλιστα, υπήρξε το περιστατικό στο Wyoming το 2010, όπου 50 πύραυλοι ICBM τέθηκαν εκτός λειτουργίας και οι διοικητές βάσης διέταξαν τα στρατεύματα να μην μιλήσουν σε κανέναν για αυτό το UFO που είχαν δει πάνω από τη βάση», δήλωσε ο Salas.
Ήταν ένα σενάριο πολύ γνωστό στον Salas, ο οποίος το 1967 επέβλεπε ένα κέντρο ελέγχου εκτόξευσης στη Μοντάνα. Όταν ένα ΑΤΙΑ εμφανίστηκε πάνω από τη βάση, ”ξαφνικά, άρχισαν να χτυπάνε ηχητικές σημάνσεις και οι πύραυλοι άρχισαν να βγαίνουν εκτός ετοιμότητας εκτόξευσης”.
Αργότερα ο Salas ενημερώθηκε από το Γραφείο Ειδικών Ερευνών της Πολεμικής Αεροπορίας.
«Μετά που αναφέραμε το περιστατικό, ήθελαν να υπογράψουμε έγγραφα, ότι ποτέ δεν θα μιλήσουμε γι ‘αυτό και να ορκιστούμε ότι δεν θα μιλήσουμε στις συζύγους μας ή σε οποιονδήποτε από τους αεροπόρους στη βάση, σε κανέναν!»
Το θέμα γενικότερα των ATIA έχει πάρει έκταση τα τελευταία χρόνια και σίγουρα έχει ενδιαφέρον, ειδικά από την σκοπιά του ότι πολλοί πρώην αξιωματούχοι μιλάνε για αυτό, ρισκάροντας το κύρος τους αλλά και νομικές κυρώσεις, εφόσον έχουν υπογράψει έγγραφα αυστηρής εμπιστευτικότητας.
Πηγές: www.huffingtonpost.com