Καθώς ο τομέας της τεχνολογίας κάνει ολοένα και μεγαλύτερα βήματα προόδου, ο κόσμος γίνεται γνώστης τεχνολογιών που έχουν τη δυνατότητα να σταματήσουν την αδικαιολόγητη βλάβη που συνεχίζεται να δημιουργείται από τη χρήση ορυκτών καυσίμων. Ο λόγος για τις “πράσινες” τεχνολογίες που έχουν ως βασικό σκοπό τη μετάβαση του τρόπου της ανθρώπινης ζωής, ώστε να είναι πιο αρμονική με τον πλανήτη και τα φυσικά του συστήματα.
Μια από αυτές τις νέες τεχνολογίες είναι η εφεύρεση αυτοκινήτου που χρησιμοποιεί αποκλειστικά μόνο νερό ως καύσιμο. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν είναι στη διάθεση των αγοραστών, αφού θα εξαφανίσει ένα μεγάλο κομμάτι της βιομηχανίας ορυκτών καυσίμων και θα αλλάξει τον τρόπο που δραστηριοποιούνται οι εταιρείες. Εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου συνδυάζονται για να κερδίζουν τρισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο και, συνεπώς, εφευρέσεις όπως αυτή αποτελούν άμεσες απειλές για τη βιομηχανία.
Η ιαπωνική εταιρεία Genepax παρουσίασε το τροφοδοτούμενο με νερό αυτοκίνητο το 2008 στην Οσάκα της Ιαπωνίας. Δεν έχει σημασία αν το νερό είναι βρύσης, εμφιαλωμένο ή από κάποια λίμνη, οποιοδήποτε είδος νερού μπορεί να κάνει αυτό το αυτοκίνητο να λειτουργεί. Μια γεννήτρια διασπά τα μόρια του νερού για να παραχθεί υδρογόνο και αυτό χρησιμοποιείται για να τροφοδοτηθεί το αυτοκίνητο. Χρησιμοποιούν μια μεμβράνη ηλεκτροδίου για να χωρίσουν το υδρογόνο από το οξυγόνο μέσω μιας χημικής αντίδρασης.
Τι συνέβη όμως στην Genepax; Περίπου ένα χρόνο μετά την ανακάλυψη της συσκευής τους, η εταιρεία έκλεισε. Σταμάτησαν την παρουσίαση του προϊόντος, καθώς και την προώθησή του. Η μόνη εξήγηση που δόθηκε ήταν η έλλειψη επενδυτικών κεφαλαίων.
Δείτε τη συγκεκριμένη εφεύρεση σε αγγλική απόδοση:
Η Genepax δεν είναι η μόνη ομάδα που ασχολήθηκε με τη μετατροπή του νερού σε υδρογόνο για τη χρήση του ως καύσιμο αυτοκινήτων.
Ο Stanley Allen Meyer επινόησε το 1990 το αυτοκίνητο που καίει νερό ως καύσιμο, αλλά έλαβε ελάχιστη δημοσιότητα όταν αποκάλυψε την εφεύρεσή του. Σήμερα είναι αρκετά γνωστή ιστορία λόγω της τροπής που πήρε η υπόθεση. Εδώ μπορείτε να δείτε την κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία του και εδώ μια σειρά από άλλα ντοκιμαντέρ. Ακολουθεί η παρουσίαση του οχήματος στα τοπικά νέα
Τι συνέβη, όμως, και στον Stanley Meyer; Μηνύθηκε από πολλούς επενδυτές, διαπιστώθηκε ότι η συσκευή του δεν ήταν επαναστατική, απλά χρησιμοποιούσε τη διαδικασία της ηλεκτρόλυσης, και οι ισχυρισμού του χαρακτηρίστηκαν ως δόλιοι. Ενώ ο Stanley περίμενε την κατοχύρωση της πατέντας του, πέθανε ξαφνικά το 1998, μετά από δείπνο σε ένα εστιατόριο. Αρκετοί κοντινοί του άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του δίδυμου αδερφού του, πιστεύουν ότι σκόπιμα δηλητηριάστηκε. Ο Stanley, λίγο πριν πεθάνει στο πάρκινγκ του εστιατορίου, βγήκε έξω από το εστιατόριο φωνάζοντας ότι τον δηλητηρίασαν δύο Βέλγοι επενδυτές, με τους οποίους είχε συνάντηση.
Η χρήση του νερού ως καύσιμο
Το νερό αποτελεί την τέλεια πηγή καυσίμου. Αποτελείται από δύο άτομα υδρογόνου και ένα άτομο οξυγόνου. Όταν το μόριο του νερού χωρίζεται στα δύο άτομα που το απαρτίζουν και οξειδώνεται ως καύσιμο, η ενέργεια που παράγεται είναι 2,5 φορές ισχυρότερη από τη βενζίνη. Το υποπροϊόν της καύσης είναι μη ρυπαντικοί υδρατμοί που επιστρέφουν το νερό πίσω στην ατμόσφαιρα. Η χρησιμοποιούμενη διαδικασία είναι γνωστή ως ηλεκτρόλυση, μια μέθοδος διαχωρισμού στοιχείων με την ώθηση ηλεκτρικού ρεύματος μέσω μιας ένωσης.
Και γιατί συνεχίζουμε να μιλάμε για αλλαγή, όταν ήδη έχουμε τις τεχνολογίες για να την εφαρμόσουμε;
Οι εναλλακτικές τεχνολογίες είναι σπουδαίες, και προφανώς έχουν τεράστιες επιπτώσεις. Μία αλλαγή για τον πλανήτη Γη συμβαδίζει και με την αλλαγή στην καρδιά, την οποία όλο και περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν κάθε μέρα.
Ένας λόγος που δεν εφαρμόζονται οι νέες τεχνολογίες είναι επειδή η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν έχουν ακόμη λάβει γνώση για τις εναλλακτικές τεχνολογίες. Δεν διατίθενται στην αγορά, δεν δημοσιοποιούνται ή δεν τους δίνεται μεγάλη προσοχή. Μπορεί να είναι δύσκολο να δεχτούμε ότι υπάρχουν άνθρωποι στον πλανήτη που πράγματι ασχολούνται με την καταστολή των πληροφοριών αυτών, αλλά, δυστυχώς, είναι μια πραγματικότητα. Ζούμε στην εποχή της διαφάνειας, όπου όλο και περισσότεροι άνθρωποι εκφράζουν σκέψεις και ιδέες που ποτέ κανείς δεν πίστευε ότι θα ειπωθούν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αποκαλύπτοντας εναλλακτικές ιδέες και τεχνολογίες μπορεί να κοστίσει ανθρώπινες ζωές. Όταν μια νέα τεχνολογία γίνεται τόσο σαφής, οι επιπτώσεις είναι εκτεταμένες και μπορούν να απειλήσουν πολλαπλά επιχειρηματικά συμφέροντα.
Πηγές: www.collective-evolution.com/2013/07/28/water-powered-car-unveiled-yes-its-real/