Το να καταναλώνουμε ως άνθρωποι ζωικά παράγωγα φαντάζει φυσιολογικό και μάλιστα τα γαλακτοκομικά από τους περισσότερους θεωρούνται πολύ θρεπτικές και υγιεινές τροφές. Αυτό φυσικά όταν τα ζώα που τα παράγουν τρέφονται και ζουν σωστά, αλλά δεν γίνεται παράλληλα και υπερκατανάλωση.
Τι συμβαίνει όμως όταν οι ρόλοι αντιστρέφονται και μωρά άλλων θηλαστικών τρέφονται από ανθρώπινο γάλα και μάλιστα θηλάζουν κιόλας; Ένα χαρακτηριστικό της φύσης είναι η προσαρμοστικότητα. Όταν λοιπόν μια ανάγκη δεν μπορεί να εκπληρωθεί με τον προκαθορισμένο τρόπο, αποκαλύπτονται λύσεις που άλλες φορές συναρπάζουν και άλλες εκπλήσσουν.
Εδώ λοιπόν θα δούμε περιπτώσεις που γυναίκες, κατά την περίοδο που θήλαζαν τα παιδιά τους, υιοθέτησαν κάποιο ζώο σε σημείο που κυριολεκτικά τους έδιναν το γάλα τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα ζωάκια αυτά είχαν μείνει ορφανά από τους φυσικούς τους γονείς.
Η φωτογραφία του Himanshu Vyas κέρδισε το χρυσό βραβείο φωτογραφίας ειδήσεων. Η συγκεκριμένη γυναίκα βρήκε το ελαφάκι αυτό να παίζει με τα παιδιά της και από τότε, όποτε πεινάσουν, τα ταΐζει ταυτόχρονα.
Εδώ πάλι η απεικονιζόμενη γυναίκα σε μια φωτογραφία του 1930, κάπου στα βουνά της Pennsylvania, ταΐζει ταυτόχρονα ένα ελαφάκι και το μωρό της.
Η ιστορία εδώ είναι η εξής: στο ζωολογικό κήπο στη Yangon, τρία τιγράκια γεννιούνται και αμέσως η μητέρα τους σκοτώνει το ένα. Η γυναίκα που δούλευε εκεί βοηθάει τα άλλα δύο να επιβιώσουν και αναλαμβάνει να τα θηλάσειει μέχρι να βγάλουν δόντια.
Ο σύζυγος της Namita βρήκε αυτό το πιθηκάκι μετά από μια μεγάλη καταιγίδα ετοιμοθάνατο. Η Namita το φρόντισε σαν παιδί της μέχρι να γίνει καλά και ζει ακόμα μαζί της.
Παραδείγματα αντίστοιχα υπάρχουν πολλά ακόμα. Σε ορισμένες περιπτώσεις ο θηλασμός ανθρώπου από άλλο θηλαστικό έχει χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθούν εντυπώσεις και να κερδίσουν κάποιοι δημοσιότητα. Όμως αυτές οι περιπτώσεις μάλλον ανήκουν σε μια αφύσικη επιτήδευση αυτού του φαινομένου.