Ethernews – Μοναδικά άρθρα από όλο τον κόσμο

Λίγα λόγια για το Ethernews: Η σελίδα ξεκίνησε καθαρά σε πειραματικό επίπεδο το Μάρτιο του 2012. Η αρχική ιδέα βασίστηκε στο γεγονός ότι πολλά ενδιαφέροντα άρθρα, που θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν τις αντιλήψεις και να διευρύνουν τους πνευματικούς ορίζοντες ανθρώπων με αντίστοιχα ενδιαφέροντα, δεν φτάνουν ποτέ στα μάτια Ελλήνων αναγνωστών. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν ασχολείται κανείς με το να μεταφράσει κάτι που δεν θα «πουλήσει» ή δεν θα βρεθεί έτοιμο από αλλού. Άλλες φορές πάλι  δεν λαμβάνουν ποτέ την κατάλληλη προσοχή λόγω  του ότι χάνονται μέσα σε ένα συνονθύλευμα ειδήσεων επικαιρότητας, κουτσομπολιών και εκατοντάδων ανακυκλωμένων άρθρων από Ελληνικές ιστοσελίδες.

Εδώ γεννιέται το Ethernews (όπως το βλέπετε σήμερα) τον Μάιο του 2013, με σκοπό να φέρει Αιθέρα, δηλαδή πνεύμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ασχολούμαστε μόνο με βαριές επιστημονικές ή ιατρικές έννοιες. Θεωρούμε ότι θέση στην ανθρώπινη συνείδηση έχει και το χιούμορ, αλλά και πιο ανάλαφρα θέματα. Ο βασικός άξονας της θεματολογίας είναι αυτό που προάγει το πνεύμα και δεν συνοδεύεται με περιεχόμενο που επικαλείται τα πρωτόγονα ένστικτα της απειλής θανάτου, της ανθρώπινης αναπαραγωγής και του χρήματος, παρόλο που αυτό είναι η μαγική συνταγή της επιτυχίας για μια σελίδα σήμερα.

Αυτή τη στιγμή η ομάδα μας αποτελείται από μερικά άτομα που ξοδεύουν μεγάλο κομμάτι του χρόνου τους για να δημιουργηθεί η σελίδα που βλέπετε, όχι για δόξα ή χρήμα, αλλά για να μεταφέρουν με τη δημιουργικότητα και τις ανησυχίες τους ένα φάσμα της ζωής από κάθε γωνιά του πλανήτη. Πολλές ώρες ξοδεύονται μόνο και μόνο στην ανακάλυψη και στην διαλογή των θεμάτων μας. Όμως σε κάποιες περιπτώσεις θα δημοσιεύσουμε και κάτι που έχει ξαναγραφτεί, αφού βλέπουμε τη σελίδα σαν μια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη ζωής.

Το Ethernews δεν ασχολείται με την ειδησιογραφία, αλλά με την καταγραφή περιεχομένου, ανεξαρτήτως χώρου ή χρόνου. Μεταφράζουμε και, κάποιες φορές, απλά μεταφέρουμε κείμενα από επιστημονικές δημοσιεύσεις μέχρι και αξιόλογα προσωπικά Blogs.

Έχουμε ένα όραμα για τη σελίδα αυτή και πιστεύουμε ότι μπορούμε να χτίσουμε ένα Ethernews, το οποίο θα αποτελεί μια όαση ποιοτικής θεματολογίας που δεν θα είναι για στιγμιαία κατανάλωση, αλλά θα αφήνει ένα πνευματικό αποτύπωμα και θα δίνει ευεργετικά ερεθίσματα σε όσους κουράστηκαν να ψάχνουν ενδιαφέροντα θέματα μέσα σε χιλιάδες τίτλους.

Αν βρίσκετε λοιπόν έστω και συμπαθητική την προσπάθειά μας, ή διαβάσατε κάτι στη σελίδα μας που σας «έδωσε» κάτι, σας ζητάμε να ενωθείτε μαζί μας και να βάλετε ένα λιθαράκι για να βελτιώσουμε και να μεγαλώσουμε τη σελίδα μας.

Αυτό μπορείτε να το κάνετε με τους εξής τρόπους:

1. Να διαδώσετε τη σελίδα στους φίλους και γνωστούς με όποιο τρόπο επιθυμείτε, όπως με emails, tweets, αναφορά σε forum στα οποία είστε μέλη κτλ.

2. Να τους πείτε αν θέλουν να κάνουν ένα Like στη σελίδα μας στο Facebook.

3. Να κάνετε Like, Share και να γράφετε σχόλια σε ότι διαβάζετε και σας αρέσει.

4. Να κάνετε κάποια δωρεά στο λογαριασμό Paypal που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας. (Τα έξοδα όλα τα πληρώνουμε οι ίδιοι, οπότε όποιο ποσό και αν δίνατε θα ήταν μεγάλη βοήθεια)

5. Να γίνετε μέλη της ομάδας μας: μεταφραστές/αρθρογράφοι (επικοινωνήστε: felgiat@yahoo.gr)

Σας ευχαριστούμε για την ανάγνωση και την επίσκεψη.

Για παρατηρήσεις ή σχόλια χρησιμοποιήστε τη φόρμα επικοινωνίας εδώ