Είναι αναμενόμενο ότι ο Καρκίνος θα τραβήξει την προσοχή της Αιγόκερω. Πρώτα, γιατί ο τρόπος που τη φλερτάρει είναι γλυκός και κολακευτικός
Ταιριάζουν Γυναίκα Αιγόκερως και Άντρας Καρκίνος; (Συμβατότητα)
Ζώδια Συμβατότητες

Ταιριάζουν Γυναίκα Αιγόκερως και Άντρας Καρκίνος; (Συμβατότητα)

Στη φωτογραφία βλέπετε το ζευγάρι Rhys Ifans & Sienna Miller

Η ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ

Η γυναίκα Αιγόκερως, είναι μια φεμινίστρια από φυσικού της. Την απωθούν οι άνδρες που παίζουν το ρόλο του «σκληρού αφέντη» και ονειρεύονται μια σχέση βγαλμένη από εικόνες περασμένων δεκαετιών: εκείνη με ποδιά στην κουζίνα ως χαρωπή νοικοκυρά, εκείνος βολεμένος στο θρόνο του, να διαβάζει την εφημερίδα με σηκωμένο φρύδι. Σε καμία περίπτωση! Η Αιγόκερως φοράει παντελόνια, δεν φοβάται μην της χαλάσει το μαλλί και παγώνει τα αρσενικά με τον αέρα κυριαρχίας της. Η Αιγόκερως, ζει τη ζωή της απολαμβάνοντας την ανεξαρτησία και αποφασίζει κατά βούληση, γελώντας στα μούτρα εκείνων των γυναικών που αναζητούν αντρικά μπράτσα για να κρατηθούν και να χτίσουν τη ζωή τους γύρω από τον «προστάτη» τους.

Ο άνδρας Καρκίνος, είναι από φυσικού του, λάτρης της γυναικείας ψυχοσύνθεσης. Όχι με τον τρόπο που λατρεύει τις γυναίκες ένας Λέων (ο οποίος απολαμβάνει την αδυναμία της γυναίκας, γιατί τον κάνει να νιώθει κυρίαρχος), αλλά με ένα είδος θαυμασμού, δέους, σεβασμού. Σπανίως ένας Καρκίνος βλέπει τη γυναίκα σαν αντικείμενο προς χρήση του. Αντίθετα, διαθέτει μια κατανόηση, μια ενσυναίσθηση, που προέρχεται βεβαίως από την τρυφερή σχέση που όλοι ξέρουμε ότι οι Καρκίνοι έχουν με τη Μαμά τους. Έτσι λοιπόν, ο Καρκίνος είναι φτιαγμένος για να τον ελκύουν γυναίκες που έχουν γήινη θηλυκότητα και για να τον απωθούν οι επιφανειακές, «χαζο-γκόμενες» (εκτός αν πρόκειται να παρελάσουν από το κρεβάτι του για μια δυο νύχτες).

Είναι αναμενόμενο ότι ο Καρκίνος θα τραβήξει την προσοχή της Αιγόκερω. Πρώτα, γιατί ο τρόπος που τη φλερτάρει είναι γλυκός και κολακευτικός- η Αιγόκερως σιχαίνεται το γλοιώδες «πέσιμο». Μετά, θα εκτιμήσει το πόσο σεμνός και low profile είναι, πόσο προσγειωμένος, απλός και γνήσιος, τόσο στην εμφάνιση όσο και στη συμπεριφορά του. Πόσο υποτιμά τα χαρίσματά του…  Αλλά και ο Καρκίνος, εντυπωσιάζεται όλο και περισσότερο από το κομψό κλασσάτο στυλ που πάντα διακρίνει μια Αιγόκερω: του αρέσει να έχει δίπλα του γυναίκες με προσωπικότητα , κοφτερό πνεύμα, με άλλα λόγια «γυναίκα με μυαλό», πέραν του σώματος.

Οι δυο τους μπορούν να κάνουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Εκείνος είναι μέγας ανθρωπογνώστης και ψυχολογεί το άτομο που έχει απέναντί του, εκείνη πάλι, ενδιαφέρεται όχι τόσο για την ανάλυση ατόμων μεμονωμένων, αλλά για τις συμπεριφορές και τις στάσεις των ανθρώπων συνολικά, είναι μια διανοούμενη με κοινωνικό προβληματισμό. Φλερτάροντας και συζητώντας αέναα, θα ανακαλύψουν ότι έχουν κοινό και κάτι ακόμα: το σαρκαστικό χιούμορ, το δηκτικό σχολιασμό, μια κυνική στάση για τον εαυτό τους και τον κόσμο.

Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ  ΤΩΝ ΡΟΛΩΝ

Πώς προχωρά λοιπόν η σχέση τους; Και τα δυο ζώδια, είναι αρκετά παραδοσιακά στο θέμα «σχέση». Ο Καρκίνος είναι υλικό για συγκατοίκηση και γάμο, η Αιγόκερως δεν χάνει το χρόνο της σε σχέσεις που είναι ασαφείς: θέλει να ξέρει που οδεύει, θέλει να βάζει όρια, θέλει να ξεκαθαρίσει με σαφήνεια … νομικού συμβολαίου τι θα δώσει ο ένας, τι θα δώσει ο άλλος μέσα στη σχέση και κυρίως για πόσο. Πολύ νωρίς, η σχέση τους θα θυμίζει συμφωνία. Καθένας απ’τους δυο, διαλέγει το διακριτό του ρόλο και πορεύεται βάσει αυτού.

Ο Καρκίνος είναι καλυμμένος από μια γυναίκα που έχει μια «μητρική» στάση απέναντί του. Μια ρυθμιστική σύντροφο που θα φτιάχνει το καθημερινό πρόγραμμα και θα δίνει οδηγίες: «έχουμε να κάνουμε αυτά σήμερα, άρα πρέπει στην τάδε ώρα να έρθεις στο τάδε μέρος». Ο ίδιος είναι πολύ καλός στο να φέρνει εις πέρας μικρές αποστολές (με γκρίνια ή χωρίς). Η πειθαρχία που ίσως επιβάλλει στην κοινή ζωή τους η Αιγόκερως, είναι καλοδεχούμενη. Εσωτερικά κρατά λίγο χώρο για τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, επαγγελματικά βρίσκει το χώρο για ανεξάρτητη, ατομική δράση μακριά από τα του οίκου και έτσι, στο τέλος της ημέρας, υπάρχει χρόνος ΚΑΙ για να αφιερωθεί ψυχή και σώματι στη σύντροφο, όπου ανήκει.

Η Αιγόκερως εκτιμά έναν άνδρα που είναι εκεί διαθέσιμος για τις σοβαρές υποθέσεις και είναι παραπάνω από πρόθυμη να του παραχωρήσει χώρο και χρόνο και ελευθερία να κάνει ό,τι θέλει, όταν έχει ολοκληρώσει τα σημαντικά. Είναι υπέρμαχος της αυτονομίας της προσωπικότητας του καθενός τους: μπορούν να κάνουν χωριστές δραστηριότητες όλη την ημέρα, αρκεί να ενώνουν τις δυνάμεις τους όταν πρόκειται για ζητήματα ζωτικής σημασίας για το κοινό μέλλον τους.

Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΛΞΗ

Είναι ο τομέας όπου η ασυμβατότητα κάνει την εμφάνισή της.

Στο κρεβάτι, η γυναίκα Αιγόκερως είναι υπέρμετρα ενστικτώδης και περισσότερο παθητική απ’ όσο θα περίμενε κανείς. Επιθυμεί έναν άνδρα που θα παίρνει την πρωτοβουλία, ενώ εκείνη θα αφήνεται να παρασυρθεί στις αισθήσεις της. Ο Καρκίνος μπορεί να το κάνει. Βέβαια, ο Καρκίνος είναι περισσότερο ο τύπος που, αναζητά την ψυχική επικοινωνία και το συναίσθημα για να λειτουργήσει (χρειάζεται επιβεβαίωση για να προχωρά), πράγμα που η Αιγόκερως δεν μπορεί να το καταλάβει απόλυτα… η αλήθεια είναι ότι η Αιγόκερως κάνει σεξ για τη σωματική ευχαρίστηση ξεκάθαρα, ο συναισθηματικός ερεθισμός, της φαίνεται περιττός κόπος. Εκτιμά τον σεβασμό που δείχνει στα σεξουαλικά ο Καρκίνος, εκτιμά την αντίληψή του όσον αφορά το ρυθμό, αλλά κατά κανόνα προτιμά το «γρήγορο και άγριο σφυροκόπημα», ως σεξουαλική πρακτική και όχι την εναλλαγή  (μια αργά, μια γρήγορα, μια τρυφερά, μια άγρια) που τόσο αρέσει στον Καρκίνο.

Γενικά, ο Καρκίνος είναι οπαδός της συνήθειας. Αν δοκιμάσει κάτι στο σεξ και δει ότι έχει αποτέλεσμα, θα χρησιμοποιεί τον ίδιο κι απαράλλαχτο τρόπο κάθε μέρα, για πάντα. Ειδικά με μια μόνιμη σύντροφο (που αρχίζει να τη βλέπει σαν …σύζυγο) δεν τολμά πλέον να πειραματιστεί σχεδόν καθόλου. Η Αιγόκερως όμως, αγαπά την προσθήκη «αλατοπίπερου» στο κρεβάτι. Θα παραδεχτεί ότι της αρέσουν οι βρισιές (οι πολύ πρόστυχες όμως!), της αρέσει να παίζει ο άλλος το ρόλο του αλήτη φορώντας στολές (λατρεύει τις στολές και τους «εργάτες» του έρωτα!), την ανάβει λίγη ταπείνωση που και που. Όμως ο Καρκίνος είναι ένας «υγρός» εραστής, που φιλάει άτσαλα και «σαλιάρικα» κατά τη γνώμη της, και που ανεβαίνει στον ουρανό όταν «ψεκάζει» το πρόσωπο ή το στήθος μιας γυναίκας ή όταν εκείνη (ιδανικά) καταπίνει. Η υγρασία γενικά δεν αρέσει στην Αιγόκερω, που προτιμά το ξερό σεξ, χωρίς προκαταρκτικά διαρκείας, κάτι βιαστικό όπως το μισοκοιμισμένο σεξ, σε στάση «κουταλιού» λίγο πριν ρυθμίσει το ξυπνητήρι για να πάει αύριο στη δουλειά…

About the author

Virgo Astrovroxi

Ασχολούμαι με την Aστρολογία από την εφηβική μου ηλικία. Σπούδασα Κοινωνική Ψυχολογία στην Πάντειο και από το 2008 αρθρογραφώ για αστρολογία και άλλα συναφή θέματα.