7 σημάδια ότι ένας διευθυντής δεν είναι κατάλληλος να διοικεί
7 σημάδια ότι ένας διευθυντής δεν είναι κατάλληλος να διοικεί
Ψυχολογια

7 σημάδια ότι ένας διευθυντής δεν είναι κατάλληλος να διοικεί

Η αυτογνωσία είναι μια πραγματικά μεγάλη υπόθεση για τον καθένα, ιδίως για τα στελέχη και τους ηγέτες επιχειρήσεων. Η αποτυχία αντιμετώπισης της πραγματικότητας μπορεί να καταστρέψει καριέρες ή και ολόκληρες εταιρείες.

Το να είναι κάποιος στη θέση να δίνει συμβουλές δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται. Σίγουρα δεν είναι σαν να κάθεται στη κορυφή ενός βουνού και να πετάει μαργαριτάρια προκειμένου να μοιράστεί τη σοφία του με τους συνεργάτες ή τους πελάτες του. Ειδικά, όταν πρόκειται για τα στελέχη και τους ηγέτες των επιχειρήσεων, δεν είναι σχεδόν ποτέ μαύρο ή άσπρο.

Υπάρχουν φορές που οι άνθρωποι είναι πραγματικά ανοικτοί στη φωνή της εμπειρίας και ίσως είναι και κάπως αντικειμενικοί. Αλλά υπάρχει και το αντίθετο άκρο: η βαθιά άρνηση. Στην περίπτωση αυτή δεν θέλουν να ακούσουν την αλήθεια και δεν έχει σημασία τι τους λέει ή πώς τους το λέει κάποιος.

Συνήθως, ανάμεσα σε αυτές τις μαύρες και άσπρες κορυφές υπάρχει ένα τεράστιο πεδίο του γκρι, όπου οι άνθρωποι αυτού του είδους γνωρίζουν κατά βάθος, αυτό που πρέπει να κάνουν, αλλά κάτι τους εμποδίζει να επιτύχουν τον σκοπό τους. Αυτό το κάτι είναι σχεδόν πάντα κάτω από την επιφάνεια, που σημαίνει ότι δεν είναι εύκολο κανείς να το φτάσει και το άτομο  συχνά βρίσκεται σε σύγχυση, θέλοντας να ματαιώσει ή να αντισταθεί εντελώς στην προσπάθεια να κάνει αυτό που πρέπει.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά μονοπάτια, όμως οι άνθρωποι πάντα παίρνουν αυτά με τα οποία θα αποφύγουν δυσκολίες που κανονικά θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν. Και αυτά τα μονοπάτια μπορεί να οδηγήσουν σε κατάρρευση της σταδιοδρομίας ή την καταστροφή των επιχειρήσεων.

Εδώ είναι επτά σημάδια ότι μπορεί κάποιος να βαδίζει προς αυτή την λάθος κατεύθυνση.

Νταής. Η έλλειψη ευαισθησίας δεν θα είναι ανθρώπινη. Τα συναισθήματα αποτελούν σημαντικούς μηχανισμούς καθοδήγησης. Ο θυμός και η επιθετικότητα δεν είναι διαφορετικά. Είναι σημάδια που αισθάνεται κάποιος όταν απειλείται ή φοβάται. Μπορεί να επιλέξει την επίθεση και να γίνει νταής προκειμένου να προστατεύσει κάτι βαθιά μέσα του, κάτι που δεν θέλει οι άνθρωποι να δουν, συχνά είναι συναισθήματα αδυναμίας και ευπάθειας. Ειρωνικό, έτσι δεν είναι;

Αμυντικός. Όταν ο επικεφαλής αντιστέκεται και δεν αφήνει έναν σύμβουλο ή στέλεχος να συναντηθεί με το προσωπικό τους ή με τους υπεύθυνους των τμημάτων του πρόσωπο με πρόσωπο. Όταν το ενδεχόμενο μιας γνήσιας και αντικειμενικής κριτικής τον καθιστά ταραγμένο ή ακόμα και θυμωμένο, αυτό είναι ένα σίγουρα κακό σημάδι.

Αυταρχικός. Όταν συμπεριφέρεται με έναν τρόπο υπερβολικού ελέγχου στα πάντα . Αυτό συνήθως σημαίνει ότι δεν αντιμετωπίζει τα πράγματα που πραγματικά τον ενοχλούν, δηλαδή δεν έχει δώσει την κατάλληλη προσοχή σε γεγονότα πολύ πιο σημαντικά. Αν δεν αντιμετωπιστεί αυτό τότε η κατάληξη θα είναι σε ένα πολύ σκοτεινό μονοπάτι.

Παθητικός Επιθετικός. Όταν ένας άνθρωπος λέει ότι «Σίγουρα, δεν υπάρχει πρόβλημα» και στη συνέχεια κάνει ακριβώς το αντίθετο, αυτό σημαίνει ότι δεν θέλει να αντιμετωπίσει τους άλλους  ή να είναι αντιμέτωπος με τέτοιου είδους καταστάσεις. Είναι μια παραμόρφωση, μια προσπάθεια να ρίξει στάχτη στα μάτια των άλλων, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να ασχοληθεί με κάτι που τον επηρεάζει βαθιά. Και πάλι, είναι κάτι στο οποίο δεν έχει συνειδητά επίγνωση ή είναι κάτι που τον κάνει να αισθάνεται ευάλωτο ή αμήχανα.

Αλλαγές στην συμπεριφορά. Όταν αλλάζει η συμπεριφορά ενός ανθρώπου σε σημείο όπου η αλλαγή αυτή να είναι πολύ αισθητή στους άλλους που τον γνωρίζουν ή εργάζονται μαζί του, αυτό είναι σίγουρα ένα σημάδι ότι είναι πραγματικά ενοχλημένος από κάτι και δεν γνωρίζει  πώς αυτό είναι κάτι που επηρεάζει τη διάθεσή του. Αν κάποιος σχολιάσει αυτήν την συμπεριφορά και εκείνος είναι αμυντικός τότε αυτό είναι σίγουρα ένα μεγαλύτερο σημάδι.

Μεγαλοπρεπής. Όταν κάποιος κάνει μεγάλα ανοίγματα σε διάφορες ιδέες του, σε σχέδια που αφορούν τις επιχειρήσεις του, όταν οι στρατηγικές του αψηφούν μια αντικειμενική αιτιολόγηση του  στόχου του, αυτό είναι ένα σημάδι ότι τα μυαλά του είναι πραγματικά  πάνω από το κεφάλι του. Πολλοί είναι αυτοί που εργάζονται με αυτήν την μεγαλομανία. Αν δεν το αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα δεν θα έχουν καλή κατάληξη επαγγελματικά.

Φτιάχνοντας δικαιολογίες. Όλων των ειδών οι δικαιολογίες είναι  τρόποι αποφυγής αρνητικής  προσοχής. Ο Καταλογισμός ευθυνών και κατηγοριών προς τους άλλους είναι κοινές τεχνικές αποφυγής ευθυνών προκειμένου να μην εκτεθεί κάποιος. Αυτά ένα εμφανές σημάδι μιας δυσλειτουργικής ηγεσίας και διοίκησης.

Πηγές: [1]