Ψάχνεις το ιδανικό όνομα από Ω; Εδώ θα βρεις όλα τα ελληνικά ονόματα από το γράμμα Ωμέγα και πότε γιορτάζουν.
Ονόματα από Ω
1. Ωγύγος ή Ωγύγης – Ωγύγια
Ωγυγής, Ωγύγης, Ωγυγία, Ωγύγια
Δεν γιορτάζει
2. Ωκλάλεια
Ωκάλεια, Ωκαλεία
Δεν γιορτάζει
3. Ωκεανία
ή Ωκεανία, Ωκεανή, Ωκεανίς, Ωκεανία, Ωκεάνη
Η γιορτή του ονόματος Ωκεανία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Σεπτεμβρίου
4. Ωκεανός
ή Ωκεάνιος, Ωκεάνης, Ωκεάνος, Ωκεάνιος, Ωκεάνης
Η γιορτή του ονόματος Ωκεανός γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Σεπτεμβρίου
5. Ωκέλος
ή Ώκελος
Δεν γιορτάζει
6. Ωκυπέτη
ή Ωκυπετή
Δεν γιορτάζει
7. Ωρίων
ή Ωρίωνας, Ωριώνης, Ωριώνη
Η γιορτή του ονόματος Ωρίων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Νοεμβρίου
Η ιστορία του ονόματος Ωρίον
Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Ωρίωνας ήταν ένας γιγάντιος, πολύ δυνατός και όμορφος κυνηγός από τη Βοιωτία. Συνδέεται με πολλούς μύθους, ένας από τους οποίους λέει ότι πέθανε από δάγκωμα σκορπιού. Ο Απόλλωνας έστειλε τον σκορπιό για να ματαιώσει την ένωσή του με την Άρτεμη, η οποία τον αγαπούσε.
Μετά τον θάνατό του έγινε αστερισμός, τοποθετημένος στο ακριβώς αντίθετο σημείο από τον Σκορπιό. Ο αινιγματικός του χαρακτήρας κάνει τους άλλους να θέλουν να τον γνωρίσουν καλύτερα. Ο συμβατικός τρόπος ζωής δεν του ταιριάζει. Αντιθέτως, έχει δίψα για περιπέτεια και το επάγγελμά του συνδέεται συχνά με τη θάλασσα.
8. Ωραιοζήλη
ή Ωραιοζηλία, Ζήλια, Ζήλη, Ζέλια
Η γιορτή του ονόματος Ωραιοζήλη γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Ιουλίου
ΩΚΥΡΡΟΗ (Ωκυρρόη, Ωκυρροη) 0 δεν γιορτάζει ΩΚΥΤΗΣ (Ωκυτής, Ωκυτης) 0 δεν γιορτάζει ΩΛΗΝΟΣ (Ωληνός, Ωληνος) 0 δεν γιορτάζει ΩΜΑΡΗΣ (Ωμαρής, Ωμαρης) 0 δεν γιορτάζει ΩΡΑΙΑ (Ωραία, Ωραια) 0 δεν γιορτάζει ΩΡΑΙΟΖΗΛΗ (Ωραιοζήλη, Ωραιοζηλία, Ζήλια, Ζήλη, Ζέλια, Ωραιοζηλη, Ωραιοζηλια, Ζηλια, Ζηλη, Ζελια) 26 Ιουλίου ΩΡΕΙΘΥΙΑ (Ωρειθυία, Ωρειθυια) 0 δεν γιορτάζει ΩΡΙΩΝ (Ωρίων, Ωρίωνας, Ωριώνης, Ωριώνη, Ωριων, Ωριωνας, Ωριωνης, Ωριωνη) 10 Νοεμβρίου ΩΡΟΣ (Ωρος) 0 δεν γιορτάζει ΩΤΟΣ (Ωτος) 0 δεν γιορτάζει ΩΦΕΛΙΩΝ (Ωφελίων, Ωφελιων) 0 δεν γιορτάζει
Αριθμολογία των ονομάτων που αρχίζουν από Ω
Το 24ο γράμμα είναι μεταφυσικό
Ω Ω, ω = ΟΟ = Ωμέγα,Ω = Ωρανός (ΟΟ),ω-μεγα, ω εσύ μέγα, τελευταίο γράμμα του Αλφάβητου, και με δόνηση εσωτερική 8, συμβολίζει το τελείωμα, το άπειρο και το μέγιστο, την επικράτηση του πνεύματος επί της ύλης. Είναι το μυστικό σύμβολο του Ωρίωνα. Γράμμα Λειτουργικό.
Πληροφορίες για το γράμμα Ω (Ωμέγα)
Το γράμμα ωμέγα (παλαιά ονομασία: ὦ μέγα‧ κεφαλαίο Ω, πεζό ω) είναι το εικοστό τέταρτο και τελευταίο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου. Στα νέα ελληνικά αναπαριστά τον φθόγγο / [ɔ] / (βλ. ΔΦΑ), π.χ. κώμα, όπως και το όμικρον. Στα αρχαία ελληνικά η προφορά του ήταν διαφορετική: αναπαριστούσε τον φθόγγο /[ɔː]/, δηλ. προφερόταν σε διπλάσιο χρόνο, περίπου σαν διπλό όμικρον, γι’ αυτό και ονομάζεται μακρό (ή μακρόχρονο) φωνήεν όπως και το ήτα.
Στο ελληνικό σύστημα αρίθμησης έχει αριθμητική αξία ω´=800. Την επόμενη αριθμητική αξία (στην κλίμακα των εκατοντάδων) την έχει το δίσιγμα ( Ϡ ϡ) ϡ´=900 και την προηγούμενη το ψ (700).
Στο λατινικό αλφάβητο αντιστοιχεί στο O o. Στο πρώιμο κυριλλικό αλφάβητο υιοθετήθηκε ως Ѡ, ѡ αλλά σταδιακά η χρήση του περιορίστηκε.
Ως σύμβολο
Το κεφαλαίο Ω χρησιμοποιείται ως σύμβολο:
- για την μονάδα ηλεκτρικής αντίστασης Ωμ (Ohm) στο σύστημα SI
ανεστραμμένο (℧) μερικές φορές συμβολίζει την μονάδα ηλεκτρικής αγωγιμότηταςΜω (Mho) της οποίας η συνηθισμένη ονομασία είναι Siemens και συμβολισμός της το S.
- για τα σωμάτια Ω στη φυσική φυσική.
Το πεζό ω χρησιμοποιείται ως σύμβολο: · για την γωνιακή ταχύτητα στη φυσική.
ω
- (βάσεις δεδομένων) στη θεωρία των σχεσιακών βάσεων δεδομένων συμβολίζει το null
Λεξικό
Χαρακτήρας
ω, κεφαλαίο: Ω
- το ωμέγα, το 24ο γράμμα και 7ο φωνήεν του ελληνικού αλφαβήτου
Δείτε επίσης
- ωμέγα
- ω στη Βικιπαίδεια
Επιφώνημα
ω
- επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης και άλλων συναισθημάτων. Παλιότερα γραφόταν ὤ για να διαφοροποιείται από την κλιτικήω, τι πάθαμε!ω, τι ωραίο!
- επιφώνημα κλητικό που παλιότερα γραφόταν ὦω, ρε μάνα μου!